Ben je van wacht in de wachtpost UZ? Lees deze info goed door, het zal je helpen om je wachtdienst vlot te laten verlopen.
-
Neem bij het begin van je shift even de tijd voor een korte briefing met je collega-artsen in de keuken (dus om 8 uur of om 19 uur).
-
Deze wachtpost is open op vrijdagavond van 19 tot 23 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen van 8 tot 23 uur. Hier zullen dus consultaties doorgaan tot ’s avonds 23 uur. ’s Nachts worden er enkel huisbezoeken ingepland.
Gezien de goede bereikbaarheid van het UZ door de ligging aan de grote invalswegen, vertrekken er overdag 2 auto’s voor huisbezoeken.
-
Mediris: als je nog niet of al lang geleden met Mediris hebt gewerkt, probeer dan eens op voorhand thuis in te loggen. Zo kan je tijdens je wacht onmiddellijk en zonder problemen aan de slag. Meld je aan met eID of Itsme om gebruik te kunnen maken van alle eHealth-diensten tijdens de wacht.
-
Gelieve in geval van een terugverwijzing van spoed naar wachtpost naar spoed te bellen naar de spoedarts om hem hierover te briefen. Zo kan het ziekenhuis de patiëntenstroom bijsturen.
-
Aanvragen labo’s: voor PCR-testen wordt er met een eForm gewerkt, maar voor alle andere labostalen en RX wordt er met papieren formulier gewerkt en moet de identiteitskaart van de patiënt worden ingelezen (stuur de patiënt dus niet naar huis voor dit is gebeurd). Vraag advies aan onthaalpersoneel bij een routinelabo. Vergeet niet de vaste huisarts te vermelden op het aanvraagformulier.
-
Geef alle stalen – COVID en niet-COVID - af aan de deur van het onthaal. De onthaalmedewerker verzorgt de verzending naar het labo via de buizenpost.
-
Procedure voor medische beeldvorming: je kan de patiënt naar de spoed sturen met een papieren formulier voor een dringend onderzoek dat niet kan wachten tot maandag. Daar zal hij/zij ambulant ingeschreven worden. Echo's bespreek je als arts wel op voorhand met de radioloog van wacht, want deze is niet steeds aanwezig. De beelden en het protocol komen op Cozo. Indien deze niet tijdig beschikbaar zijn, kun je bellen naar de radioloog. Let wel: hoe dringender de problematiek, hoe sneller het resultaat beschikbaar zal zijn.