Nieuwsoverzicht

Wat doe je met een voorschrift voor aldactazine, Creon 40.000 U, Ventolin (suspensie voor inhalatie), of Oestregel? Hieronder vind je een bondig overzicht van concrete oplossingen die je kan overwegen met de patiënt en zijn/haar apotheker.

Naar aanleiding van de legionellabesmettingen in de Regio Gent van de voorbije dagen, geeft Domus Medica een overzicht van nuttige informatiebronnen.

Op woensdagavond 8 mei 2019 vond de jaarlijkse  Algemene Vergadering van de HVG plaats in het Geuzenhuis. Bekijk hier het verslag, de presentatie en de resultaten van de stemming!

Neem nu deel aan dit interessante masterproefonderzoek (Master Handelswetenschappen - Management & Informatica) rond eHealth! Het invullen van deze enquête neemt slechts 3 minuten in beslag. 

De afbouw van (z-)BZD blijft een complex gegeven. Centraal in dit proces staan het aanbieden van correcte informatie en een stapsgewijze begeleiding van de patiënt. In de Big Bird trial testen we of online zelfstudie voor de patiënt een zinvolle aanvulling is op de zorg, verleend door de huisarts.

In maart 2019 werd het wetsontwerp inzake de kwaliteitsvolle praktijkvoering in de gezondheidszorg, de zogenaamde 'sokkelwet', goedgekeurd.

 

Neem nu deel aan deze interessante studie omtrent valrisicoverhogende medicatie! Het invullen van de enquête neemt slechts 10 minuten in beslag!

Basisvaccinatieschema aanbevolen door de Hoge Gezondheidsraad – maart 2019

In dit advies wordt de vaccinatie tegen seizoensgebonden griep onderzocht en wordt bepaald welke bevolkingsgroepen voorrang zouden moeten krijgen voor de vaccinatie.

Rabiës besmetting vindt plaats via het speeksel van een besmet zoogdier of vleermuis. Het virus kan het lichaam binnenkomen via een beet, een krab of door een lik op de slijmvliezen.

Pagina's