Nieuwsoverzicht

Therabel infomeert ons dat de commercialisatie van de specialiteit Marevan (5 mg - 25 tabletten) vanaf 1 maart 2019 wordt stopgezet.

Een huisarts kan maar op één veilige manier de preoperatieve documenten digitaal naar een ziekenhuis versturen en dat is via de daarvoor ontwikkelde 'eForms' in de softwarepakketten.

Verschillende partners rond geestelijke gezondheid hebben sinds kort hun krachten gebundeld in een nieuw Steunpunt Geestelijke Gezondheid

Fouten maken is menselijk. Als huisarts kun je echter aansprakelijk gesteld worden voor een fout indien een patiënt hier schade onder lijdt én er een oorzakelijk verband tussen de fout en schade kan aangetoond worden.

Inwoners uit de regio Meetjesland (en ruime omgeving) die tijdens het weekend of op feestdagen ziek zijn, kunnen vanaf vrijdagavond 4 januari 2019 terecht in een huisartsenwachtpost. De VZW Huisartsenwachtpost Meetjesland opent dan de deuren in een gloednieuwe locatie bovenop de spoedgevallendienst van het AZ Alma te Eeklo. In deze wachtpost houden huisartsen uit de twee Meetjeslandse huisartsenkringen Omehak en Wemehak, consultaties.

Als huisarts kan u het nomenclatuurnummer 103095 (supplement van 21,15 euro vanaf 1 januari 2019) aanrekenen voor een ongewone raadpleging (codes 101032, 101076) of een ongewoon bezoek (codes 103132, 103412, 103434) van de huisarts.

De Hoge Gezondheidsraad bracht in november 2018 een herziening uit van de vaccinatiefiche omtrent vaccinatie tegen pneumokokken bij kinderen en adolescenten.

Op voorstel van Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, wordt de doelgroep van het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker vanaf 1 januari 2019 opnieuw uitgebreid. Vanaf dan zullen ook de 51- en 52-jarigen een uitnodiging tot deelname ontvangen.

Interesse om deel te nemen aan deze boeiende studie omtrent de perceptie van geweld tegen huisartsen binnen de huisartsenpraktijk?

Dementievriendelijk Gent verspreidde onlangs flyers rond de dementiekoffer en vermissing van personen met dementie onder de Gentse huisartsen. Gezien heel wat huisartsen tegenwoordig over een digitaal scherm in de wachtkamer beschikken, maakte men 2 korte filmpjes (30 seconden en 3 minuten) rond wat te doen als een persoon met dementie vermist raakt.

Pagina's