Nieuwsoverzicht

Een gratis telefoonlijn voor mensen die er zelf niet meer toe geraken om boodschappen te doen? Het bestaat! De Samana Boodschappenlijn, in samenwerking met Colruyt, is een dienst gedragen door mensen uit de buurt die openstaat voor iedereen!

De patiënt krijgt inzage in zijn persoonlijk medisch platform via Personal Health Viewer. Het nieuwe portaal biedt een overzicht van alle medische gegevens die elektronisch beschikbaar zijn. Wens je als zorgverstrekker hierover meer te weten?

Huisarts Sofie De Smet werd als enige van de Universiteit Gent geselecteerd voor de Prijs van de Jonge Huisarts, op basis van haar manama-scriptie over bariatrische heelkunde. Stem nog voor 25 mei op deze Gentse jonge huisarts via deze link!

De Hoge Gezondheidsraad publiceert een nieuwe aanbevelingen voor de verschillende reizigersgroepen die naar gebieden reizen waar een lokale overdracht van het zikavirus plaatsvindt. 

De Hoge Gezondheidsraad heeft zijn voormalige aanbevelingen rond handhygiëne tijdens de zorgverlening grondig vernieuwd. Eén van de belangrijkste nieuwigheden in het advies is het belang van de participatie van de patiënt (empowerment).

Momenteel loopt aan de UGent een onderzoek rond ‘het medicatiegebruik van het kind en de verwachtingen van ouders wanneer ze een zorgverlener uit de eerste lijn bezoeken voor hun kind’. Men zoekt nu nog huisartsen om deel te nemen aan deze enquête.

Er is een gebruikersgroep opgericht voor CareConnect gebruikers (CtoC – Connect to care).

Wil je graag dat éénlijn.be in de zomermaanden bij jou in de praktijk langskomt en uitlegt hoe de eGezondheidsdiensten werken? Tijdens de zomermaanden biedt éénlijn.be een speciaal aanbod voor groepspraktijken en/of voor lokale groepen artsen die allemaal eenzelfde EMD-pakket gebruiken.

Gebruikt u Point-of-Care instrumenten (urinesticks, glucosemeters...) in uw praktijk? Voor welke parameters en hoe frequent? Vul deze korte enquête in.

Wat is de rol van de huisarts bij euthanasie en hoe is uw kennis? Het invullen van deze vragenlijst duurt minder dan 10 minuten.  

Pagina's