Vraag en aanbod

Hier kan u terecht als u een collega, medewerker of praktijk zoekt!

 • 30-11-2020: Liantis zoekt artsen voor afwezigheidscontroles
  Liantis Afwezigheidscontrole organiseert medische controles op ziekteverzuim in opdracht van werkgevers. Dit maakt deel uit van Liantis, een organisatie met complete dienstverlening op vlak van sociale wetgeving. Centraal daarbij staat de persoonlijke en efficiënte aanpak. Om het team verder uit te breiden, zijn ze dringend op zoek naar extra artsen om medische controles voor ons uit te voeren, uiteraard tegen vergoeding. 
  Het gaat om een beperkt aantal controles per week. U bepaalt zelf de regio waar u wel of niet medische controles kunt uitvoeren en de dagen of tijdstippen waarop dat kan.
  Bij interesse of indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Tine Van Reybrouck, kantoormanager Afwezigheidscontroles (via mail: controle@liantis.be of telefonisch: 050 /47 47 24). 

 • 30-11-2020: Duopraktijk in Gent centrum zoekt zwangerschapsvervanging van mei 2021 tem. september 2021 met mogelijkheid tot vaste samenwerking.
  Huisartsenpraktijk Ekkergem is een recente duopraktijk in centrum Gent. Ze zijn op zoek naar een zwangerschapsvervanging vanaf mei 2021 tem september 2021. Nadien is er mogelijkheid tot vaste samenwerking indien gewenst.
  De praktijk beschikt over 3 uitgeruste dokterskabinetten. Verder zijn er nog meerdere kabinetten beschikbaar in het gebouw om in de toekomst uit te breiden naar een multidisciplinaire groepspraktijk. Op termijn wensen ze ook een secretariaat in te schakelen. Er is een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Ze hanteren evidence-based geneeskunde op maat van de patiënt en werken alleen op afspraak. Huisbezoeken worden voorbehouden voor patiënten die het echt nodig hebben en bevinden zich allemaal op fietsafstand van de praktijk. Binnen de praktijk is er een dagelijks overleg. Er is een georganiseerde wachtdienst via de HVG zowel in de week als tijdens het weekend met een beperkt aantal wachten. In het weekend wordt er gebruik gemaakt van een wachtpost en met chauffeur voor huisbezoeken. Tijdens de vervanging dienen geen wachten overgenomen te worden. Indien gewenst, kunnen er altijd wachten gedaan worden via de HVG. De praktijk werkt met het softwarepakket CareConnect en heeft een online afsprakensysteem via Medici. Bij interesse, graag mailen naar huisartsenekkergem@gmail.com.

 • 24/11/2020: Huisarts Luc Uyttendaele in Evergem zoekt 1 of 2 collega's om samen te werken en daarna de praktijk verder te zetten. 

  De praktijk heeft een gevarieerd patiëntenbestand: alle leeftijden zijn vertegenwoordigd van 6 maanden tot 100 jaar. De raadpleging gebeurt enkel op afspraak met maar een beperkt aantal huisbezoeken. 
  Het gaat om een moderne praktijk, nieuw sinds december 2008, met een secretariaat, 2 consultatieruimten, 1 wachtzaal en 2 bergingen. De praktijk maakt gebruik van het Medisch programma Daktari. 
  Er is een goed functionerende huisartsenwachtpost in AZ Alma te Eeklo met weekendwacht en weekwacht 's avonds. 
  Interesse? Neem dan contact op met Dr. Luc Uyttendaele op het nummer 0476369407 of via e-mail: medisch.kabinet.uyttendaele.bvba@telent.be

 • 10-11-2020: Huisarts(en) gezocht voor over te nemen praktijk in het centrum van Gent

  Dr. Sultigov Murad stopt binnen enkele maanden in Gent wegens een verhuis naar Brussel en is op zoek naar 1 tot 3 huisartsen om de praktijk over te nemen (huren of kopen alle opties zijn bespreekbaar). Er is ook nog extra plaats voor 3 à 4 kabinetten voor paramedici.

  De praktijk is gevestigd op Geldmunt 58, 100 m van het AZ Sint-Lukas en 40 m van het Gravensteen.    

  Bent u een erkend geaccrediteerd huisarts die deze praktijk in Gent (gratis) wilt overnemen? Neem dan contact op per mail (deny1999@msn.com) of per telefoon (09 223 03 23 of 0483 73 83 77)

 • 27-10-2020: Het sport- en paramedisch centrum Villa Vita in Lochristi is op zoek naar een (sport-)arts om een samenwerking aan te gaan.

  Het team beschikt al over vier sportkinesitherapeuten, twee manuele therapeuten, 2 pediatrische kinesitherapeuten en één osteopaat in opleiding. Er zitten verder ook een (sport-)podoloog, een orthomoleculair therapeut en meerdere personal trainers in het team.

  Een (sport-)arts zou in ons centrum een enorme meerwaarde zijn. Meer info vind je op de website van Villa Vita.

 • 26-10-2020: AZ Jan Palfijn is op zoek naar een zaalarts interne geriatrie ter ondersteuning van de Dienst Geriatrie.
  Meer informatie vind je in de vacature hier, of op de website van AZ Jan Palfijn.

  Interesse? Stuur je kandidatuur en CV door naar mevr. Ann Wynant, bestuurder-directeur, ann.wynant@janpalfijngent.be en dr. Bruno Heyndrickx, hoofdarts, bruno.heyndrickx@janpalfijngent.be

 • 16-10-2020: Stad Gent is op zoek naar een arts voor de opvolging van de verzekeringsdossiers m.b.t. arbeidsongevallen, voor Stad en OCMW Gent. Het betreft oude, nog actieve dossiers waarvoor medische kosten worden ingediend. In de offerteaanvraag vindt u de beschrijving van de opdracht.

  De arts moet minstens twee maal per maand (tijdens de maanden juli en augustus één maal per maand) voor minstens twee uren tijdens de kantooruren spreekuur kunnen houden in de Franklin Rooseveltlaan 1 te 9000 Gent en moet tevens beschikbaar zijn voor de behandeling van dringende dossiers.

  Deze opdracht start op 1 januari 2021 en wordt afgesloten voor een looptijd van twee jaar. De opdracht eindigt dus op 31 december 2022.
  Offertes worden voor 10 november 2020 via mail bezorgd aan Freddy Bassens, directeur Dienst Personeelsbeheer, Botermarkt 1, 9000 Gent. 

 • 13-10-2020: Jonge, dynamische groepspraktijk met 3 vaste artsen (Kwinten Van Renterghem, Nathalie Peleman en Hélène Vlerick) en een HAIO te Mariakerke (Gent) zoekt een nieuwe collega om het team te versterken.

  Concreet zoeken we een geëngageerde arts die geaccrediteerd en geconventioneerd is. Alle artsen in de praktijk werken voltijds met een vrije namiddag. Deeltijds werken kan echter ook besproken worden. Wij maken deel uit van de georganiseerde wachtdienst te Gent (HVG), waardoor er weinig week-en weekendwachten zijn. Er zijn geen consultaties op zaterdag in onze praktijk. We beschikken over een voltijds secretariaatsmedewerkster. Verder is er ook een elektronische agenda om afspraken te maken (medici). We werken met CareConnect. We hechten veel belang aan een goede sfeer. Er wordt ook op regelmatige basis overlegd met alle artsen (sowieso elke vrijdagnamiddag en frequenter indien nodig). Bij interesse, graag mailen naar peleman.nathalie@gmail.com of bellen naar 09/226.60.65. 

 • 12-10-2020: Enthousiaste huisarts gezocht voor over te nemen praktijk in Vlierzele (Sint-Lievens-Houtem). Geen overnameprijs!

  Dr. Yvan Bauters zoekt een jonge collega die geïnteresseerd is om nog even samen te werken en hierna zijn drukke, goed functionerende solopraktijk (opgebouwd sinds 1982!) verder te zetten. Je kan dr. Bauters contacteren via gsm (0495 51 23 48) of e-mail (yvan.bauters@gmail.com).

 • 02-10-2020: ICHOvzw  zoekt Stagecoördinatoren (STACO) voor de regio Oost- en West-Vlaanderen. Het betreft een 10 à 15 % mandaat (een halve dag per week). 

  Zin om huisartsen in opleiding te begeleiden en te inspireren? Ben je een huisarts met een hart voor opleiding en coaching? Meer informatie vind je in de uitgebreide vacature.

 • 17-09-2020: Huisarts gezocht voor samenwerking Gent Bloemekenswijk

  Dr. Gwendolyn Goubin zoekt een leuke collega om samen verder vorm te geven aan haar recent opgestarte huisartsenpraktijk (sinds 11/2019), met momenteel een stevige instroom van nieuwe patiënten door overname van het grootste deel van de patiënten van een pensionerende college-huisarts in dezelfde wijk (Bloemekenswijk).

  De praktijk is gevestigd in een voormalig bankgebouw met goede toegankelijkheid, ruime wachtzaal en 2 consultatieruimtes met mogelijkheid tot uitbreiding naar 3 of aantrekken paramedische specialisaties (bvb psycholoog, tabakoloog, dietist,...). Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer (tram in de straat) of wagen. Gelegen in stedelijke omgeving dichtbij centrum Gent met groot aandeel bewoners met migratieachtergrond.

  In de patiëntenpopulatie zijn alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd, zowel Belgen als andere nationaliteiten, evenwel beheersen de meeste patiënten voldoende Nederlands voor normale consultvoering. Er zijn weinig huisbezoeken en zelf doe ik die meestal met de fiets. Dat wil ook zeggen dat de afstanden beperkt zijn tot de omliggende wijken en enkele rusthuizen een klein beetje verder. Recent ben ik opgestart met een telesecretariaat en er is ook een online agenda waar patiënten oa zelf een afspraak kunnen nemen. Ik werk met CareConnect als elektronische dossierprogramma.

  De weekendwachten zijn zeer goed georganiseerd in de wachtposten, de weekwachten gebeuren in deze zone van thuis uit maar overschrijden in hoeveelheid 1x per maand niet.

  Ik zou graag samenwerken met een huisarts die net als ik het belangrijk vindt om met een evidence-based basis toch zorg op maat te kunnen bieden voor elke individuele patiënt zonder daarbij de sociale dimensies uit het oog te verliezen.

  In mijn privéleven spendeer ik de meeste tijd met mijn partner en 2 kleine kinderen. Verder hou ik van natuur, lekker eten, films, lezen, dansen, muziek en reizen.

  Voor een vrijblijvende kennismaking kan u me bereiken op 09/273 60 63 of dr.gwendolyn.goubin@telenet.be.

 • 17-09-2020: Studentenartsen Gent zoeken nieuwe collega vanaf oktober 2020.

  In kader van een zwangerschapsvervanging en toenemende drukte zoeken we een halftime (werkschema te bespreken) collega vanaf oktober 2020 tot maart 2021. Bij interesse kan eventuele verlenging van het engagement bekeken worden.

  We werken met 6 vaste artsen en 1 HAIO in het centrum van Gent (Gebouw Rectoraat, Sint-Pietersnieuwstraat 25, 9000 Gent) en hechten veel belang aan een goede werksfeer en collegialiteit.

  De praktijk bevat 3 kabinetten. Parkeren kan op de parking van het rectoraat. Er wordt enkel op afspraak gewerkt en patiënten boeken via een online agenda. We werken met een telesecretariaat en medische programma CareConnect.
  De patiëntenpopulatie betreft iedereen (zowel Belgen als buitenlanders) die studeert in Gent aan de universiteit of hogeschool. Consultaties gebeuren voornamelijk in het Nederlands maar ook regelmatig in het Engels of het Frans.

  Bij vragen of interesse kunt u contact opnemen met Julie Bossu

 • 17-08-2020: Huisartspraktijk Gentbruggebrug zoekt huisarts om bloeiende en nog steeds snel groeiende huisartspraktijk grotendeels over te nemen wegens verminderen van mijn activiteit naar 12-16h per week. Er is een splinternieuwe praktijkruimte voorzien van kwalitatief materiaal en 3 parkeerplaatsen in hartje Gentbugge. Het EMD-pakket Care Connect maakt het makkelijk om de maximale praktijkpremie te bekomen. Er is uiteraard mogelijkheid voor telesecretariaat. De elektronische agenda Doctena wordt door het merendeel van de patiënten gebruikt om online een afspraak te boeken. Het patiëntenbestand bestaat voornamelijk uit jonge gezinnen met kinderen. Zeer weinig geriatrie, zo goed als geen huisbezoeken. Net als in andere delen van Gent wordt de wachtdienst georganiseerd door huisartsenwachtpost GENT, met tevens de mogelijkheid om meer of minder wachten te doen. Contact: Stefanie Huyge: huisartsgentbrugge@gmail.com of op het nummer 0486 29 64 54.  

 • 03-08-2020: Aangename, groeiende en vlot draaiende duopraktijk te Sint-Amandsberg zoekt een nieuwe collega wegens naderende pensionering van 1 van de 2 artsen. 

  We willen (op korte termijn) graag uitbreiden naar 3 artsen. Onze praktijk is gelegen in een randgemeente van Gent en we hebben een zeer gevarieerde patiëntenpopulatie zowel qua cultuur als leeftijd. De praktijk is vernieuwd eind 2017 en beschikt over ruime lichtrijke kabinetten. Er wordt enkel op afspraak gewerkt en patiënten kunnen boeken via een online agenda. Er is aandacht voor een evenwicht werk-privé en het werkschema is bespreekbaar (fulltime, parttime, vrije middag, ...)

  Bij vragen of interesse neem gerust contact op via mariliendevydt@hotmail.com

 • 09-07-2020: Groep Idewe zoekt check-up arts

Groep Idewe (Externe dienst voor Preventie en Bescherming op het werk) is voor de regionale zetel te Gent op zoek naar een zelfstandig huisarts voor het uitvoeren van check-up onderzoeken bij werknemers van aangesloten bedrijven. Deze onderzoeken gaan door in onze regiozetel te Zwijnaarde. Kandidaten moeten minimum 2 halve dagen per maand beschikbaar zijn en woonachtig zijn in de ruime regio rond Gent. 

Interesse? Neem dan vandaag nog contact op met Dr. Nathalie Lammertyn, regionaal medisch directeur Gent (Nathalie.lammertyn@idewe.be of 09/264.12.30). Uw kandidatuur wordt evident discreet behandeld.

 • 14-05-2020: Rouw- en verliescoach Angelique Breyne komt uw team graag versterken! Dit kan intern of intern op zelfstandige basis. Ze stelt zich even aan u voor. Bij interesse kunt u contact opnemen via e-mail of telefonisch op 0495 90 80 81.

 • 17-12-2019: Zijn er collega-huisartsen die graag dagwachten op de wachtpost opsplitsen in halve shiften? Stuur gerust een mailtje. De HVG zou deze artsen dan met elkaar in contact kunnen brengen.