Wijkgerichte gezondheidspromotie

Op deze pagina kan u terugvinden welke wijkgerichte gezondheidsprojecten er georganiseerd worden. De projecten worden georganiseerd door de gezondheidspromotoren van de wijkgezondheidscentra en zijn gesubsidieerd door de stad Gent. De projecten gaan meestal door op een neutrale locatie binnen de wijk. De lessen staan open voor alle inwoners van de wijk.

Er worden laagdrempelige beweeglessen georganiseerd in volgende wijken:

  • Bloemekenswijk
  • Sint-Amandsberg centrum
  • Nieuw Gent
  • Watersportbaan
  • Brugse Poort
  • Muide
  • Sluizeken - Tolhuis - Ham
  • Rabot
  • Ledeberg

 

Interregionaal

Ook in 2019 kun je leren fietsen in je wijk in 10 lessen. Kies de fietslocatie uit die je het beste past en schrijf je in! Alle info vind je in deze folder.

Wilt u starten met bewegen en rustig uw conditie opbouwen? Een uurtje bewegen in uw eigen wijk voor een halve euro? Dat kan! Op een rustig niveau leer je hoe je best beweegt, zonder het lichaam te overbelasten. Er zijn beweeglessen voor gemengde groepen en er zijn lessen uitsluitend voor vrouwen, ongeacht leeftijd of conditie. Alle info vind je in de folder 'Beweeglessen 2019-2020'.

 

Regio Brugse Poort

In de wijk Brugse Poort worden ook een heel aantal sport- en bewegingslessen ingericht, gebundeld in de brochure in bijlage 'Sporten en bewegen in de Brugse Poort'. In de brochure vind je een divers, betaalbaar aanbod van sport- en beweegmogelijkheden terug. Van yoga tot balsport, van wandelen tot zwemmen, voor oud en jong, zowel losse lessen als jaarreeksen… Voor elk wat wils!

 

Regio Gentbrugge-Ledeberg

Klik hier voor de kalender (2019-2020) met wijkgerichte gezondheidspromotie van WGC Botermarkt. Er staan een aantal zaken op die enkel voor patiënten van het WGC zijn, maar voor de meeste activiteiten kunnen jullie je patiënten doorverwijzen!

Wijkgezondheidscentrum Botermarkt: Signaalfunctie/referentiepunt

We zijn vertegenwoordigd in verschillende overleggen en proberen zoveel mogelijk voeling te houden met de wijk en signalen op te vangen. Maar hoe meer mensen meedenken, hoe beter. Dus als jullie zaken opmerken waar iets mee moet gebeuren, maar niet direct weten wie hierover aan te spreken, dan mag dit ook steeds aan ons worden doorgegeven en we bekijken wat we hiermee kunnen aanvangen.

 

Regio Watersportbaan

In het wijkkrantje vind je verschillende nieuwtjes en activiteiten voor de komende 3 maanden in de regio Watersportbaan.