Praktijknieuws

Heb je als huisarts een klacht over het ontslagmanagement van een ziekenhuis, een voorval tijdens de wachtdienst, enzovoort? Dan kun je deze vanaf heden indienen via het centraal klachtenformulier op onze website. Ook patiënten kunnen hier terecht met hun klacht.

Dove en slechthorende mensen kunnen de wachtposten bereiken door hun naam, telefoonnummer en 'wachtdienst Gent' te sms'en naar 8665.

Eén van de opdrachten van het Comité voor de Evaluatie van de Medische Praktijk inzake Geneesmid­delen is het organiseren van consensusver­gaderingen die bedoeld zijn om de medische praktijk inzake geneesmiddelen in een bepaalde sector te evalueren en om aanbevelingen te formuleren ten behoeve van alle voorschrijvende artsen.

Naar aanleiding van de legionellabesmettingen in de Regio Gent van de voorbije dagen, geeft Domus Medica een overzicht van nuttige informatiebronnen.

Wat doe je met een voorschrift voor aldactazine, Creon 40.000 U, Ventolin (suspensie voor inhalatie), of Oestregel? Hieronder vind je een bondig overzicht van concrete oplossingen die je kan overwegen met de patiënt en zijn/haar apotheker.

Neem nu deel aan dit interessante masterproefonderzoek (Master Handelswetenschappen - Management & Informatica) rond eHealth! Het invullen van deze enquête neemt slechts 3 minuten in beslag. 

De afbouw van (z-)BZD blijft een complex gegeven. Centraal in dit proces staan het aanbieden van correcte informatie en een stapsgewijze begeleiding van de patiënt. In de Big Bird trial testen we of online zelfstudie voor de patiënt een zinvolle aanvulling is op de zorg, verleend door de huisarts.

Neem nu deel aan deze interessante studie omtrent valrisicoverhogende medicatie! Het invullen van de enquête neemt slechts 10 minuten in beslag!

Rekruteringsoproep ExTraS - Gezocht: vrijwilligers met lage rugpijn

Rabiës besmetting vindt plaats via het speeksel van een besmet zoogdier of vleermuis.

Pagina's

Subscribe to Praktijknieuws