Nieuws

Op woensdag 29 maart om 20u organiseert de HVG een interactieve kennismakingsavond voor alle jonge huisartsen en haio's (t.e.m. 35 jaar). Het wordt een boeiende avond vol interessante ontmoetingen, verrassingen en lekkers.

Welkom op de website van de Huisartsenvereniging Gent! De website is een belangrijk communicatie-instrument die de dienstverlening naar onze leden ondersteunt. Ze draagt ook bij

Op woensdagavond 13 april organiseren we het allereerste muziekfestival door en voor Gentse huisartsen: HVG's Got Talent. Vanaf 19u zijn u en uw partner heel de avond welkom in de Centrale om uw collega's muzikaal aan het werk te zien!

Tijdens de jubileumeditie van de Week van de Valpreventie zal in 2016, net zoals in 2015, alle aandacht gevestigd worden op slaapmedicatie: ‘Van slaappillen kan je vallen. Praat erover met je arts’. De 5de editie van de Week van de Valpreventie vindt plaats van 18 tot en met 24 april 2016. Aan alle organisaties en hulpverleners wordt gevraagd om valpreventie in de kijker te zetten!

Vanaf 4 juni 2019 organiseert het Dagverzorgingscentrum De Blaisant, in samenwerking met Expertisecentrum Dementie Paradox, activiteiten voor jonge mensen met dementie die graag bezig willen blijven in een sociale context.

Bewegen op Verwijzing (BOV) helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Uit de jaarrapportage voor onze regio blijkt dat driekwart van de mensen die door een huisarts naar een beweegcoach doorverwezen worden, niet tot bij de coach geraken. Om de kans op afhaken zo klein mogelijk te houden, kan de huisarts nu via de website rechtstreeks de coach contacteren die vervolgens zelf met de patiënt contact opneemt.

De Hoge Gezondheidsraad publiceert een nieuw advies met betrekking tot het borstimplantaat-geassocieerd anaplastisch grootcellig lymfoom.

Op voorstel van Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, wordt de doelgroep van het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker vanaf 1 januari 2019 opnieuw uitgebreid. Vanaf dan zullen ook de 51- en 52-jarigen een uitnodiging tot deelname ontvangen.

De Hoge Gezondheidsraad bracht in november 2018 een herziening uit van de vaccinatiefiche omtrent vaccinatie tegen pneumokokken bij kinderen en adolescenten.

Dementievriendelijk Gent verspreidde onlangs flyers rond de dementiekoffer en vermissing van personen met dementie onder de Gentse huisartsen. Gezien heel wat huisartsen tegenwoordig over een digitaal scherm in de wachtkamer beschikken, maakte men 2 korte filmpjes (30 seconden en 3 minuten) rond wat te doen als een persoon met dementie vermist raakt.

Pagina's

Subscribe to Nieuws