mei 2017

De Strategische Adviesraad Welzijn - Gezondheid - Gezin (SAR WGG) formuleerde een advies aan Minister Jo Vandeurzen over de conceptnota "Een geïntegreerde zorgverlening in de eerste lijn". De conceptnota vormt een belangrijke stap in de reorganisatie van de eerstelijnszorg in Vlaanderen. 

Een Haio is op zoek naar huisartsen die willen deelnemen aan een interview met betrekking tot cultuursensitieve counseling rond family planning en anticonceptie bij migranten en etnische minderheden (MEM). Werkt u met deze populatie en wil u meewerken?

De zomer is in aantocht, met soms erg warme dagen. Aangenaam voor sommigen, hinderlijk en gevaarlijk voor anderen. Daarom lanceert het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid het nieuwe Vlaams warmteactieplan én de aftrap voor de campagne Warme dagen.

De Week van de Opvoeding is gestart! Van dinsdag 16 tot dinsdag 23 mei 2017 staat positief opvoeden centraal. Benieuwd wat er in Gent allemaal georganiseerd wordt? Kijk dan op www.stad.gent/weekvandeopvoeding.

Eénlijn.be wil haar opleidingen nog beter afstemmen op de actuele noden die u als huisarts ervaart. Daarom vragen zij u om aan de hand van een enquête door te geven welke eGezondheidsdiensten u gebruikt en hoe tevreden u hierover bent. En aan welke opleiding u het meeste nood heeft?

Vanaf half mei tot eind augustus zal er in Gent een D-SCOPE onderzoek lopen. D-SCOPE heeft als doel het preventief opsporen en ondersteunen van kwetsbaarheid bij ouderen. Voor dit onderzoek zullen 300 mensen bevraagd worden die 60 jaar of ouder zijn. In deze groep zitten heel waarschijnlijk mensen waarvan u de huisarts bent.

Jong Domus nodigt u op 18 juni uit op de filmavond "La Fille Inconnue" over een jonge Belgische huisarts, met achteraf een nabespreking van Dokters4Dokters en een drankje.