maart 2021

Binnen het kader van haar doctoraatsopleiding huisarts is Hanne Boon op zoek naar huisartsen die zouden willen deelnemen aan een interview over de diagnose van urineweginfecties bij kinderen in de huisartsenpraktijk.

Gamze Ilhan, een masterstudente klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel, onderzoekt i.k.v. haar masterproef de effectiviteit van de hulpverleningsmodule "Kinderen uit de Knel". Deze module wordt ingezet wordt als groepstraining bij ouders die in een vechtscheiding verwikkeld zijn en hun kinderen.

Om je patiënten echt actiever te maken kan je een beroep doen op de hulp van Bewegen Op Verwijzing. Hoe kan je vlot en efficiënt doorverwijzen? Bij welke aandoening schrijf je eigenlijk veilig beweging voor? Met welke contra-indicaties hou ik zeker rekening? Hoe denken patiënten hier zelf over? Wat mag je juist verwachten van een Bewegen Op Verwijzing-coach? Laat Prof. Dr. Vankrunkelsven, Prof. Dr. De Sutter en Dr. Van Giel je informeren over beweging en Bewegen Op Verwijzing via deze website.

Voor de focusgroepstudie "Attente bezoekers in de thuiszorg" is men nog op zoek naar 4 huisartsen. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan dit interessante onderzoek? Concrete ervaring of contact met thuisvrijwilligers is geen must om deel te nemen. Er is ook een bedankje voorzien in de vorm van een boekenbon.

Huisarts-In-Opleiding Dr. Mira Pletincx,  werkzaam in de huisartsenpraktijk te Huizingen en later op de dienst geriatrie van het AZ Sint-Maria te Halle, schrijft voor het behalen van haar Master-na-Master diploma een thesis met als onderwerp: 'GDPR in de huisartsenpraktijk: haalbaarheid onder de loep.'

Wat is uw eerste ervaring als jonge huisarts met het uitvoeren van ofwel euthanasie, ofwel palliatieve sedatie? Vertel het deze onderzoekers!