mei 2020

Het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker en het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker worden terug opgestart. De heropstart van het Bevolkingsonderzoek Borstkanker wordt voorbereid.

Neem nu deel aan dit interessante onderzoek van Anke Vandenberghe, tweedejaars huisarts in opleiding aan de Universiteit van Gent, naar de huidige zorg voor slachtoffers van seksueel geweld op eerstelijnsniveau in Oost-Vlaanderen! Deze online vragenlijst neemt zo'n 30 minuten in beslag.

Niet enkel heeft de coronacrisis een impact op ons dagdagelijks leven, ook het afscheid nemen van een dierbare wordt (ernstig) bemoeilijkt. UZ Gent buigt zich over rouwen in tijden van COVID-19 en is dringend op zoek naar deelnemers voor hun onderzoek!

Zit je als hulpverlener even vast en weet je niet goed hoe je jouw patiënt met zelfmoordgedachten het best kan helpen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het suïcidepreventieteam van CGG Eclips. Zij helpen graag met advies op maat.

Prof. dr. Wouter Huvenne is als staflid werkzaam op de dienst Hoofd-halsheelkunde van het UZ Gent en illustreert op ongeveer een uurtje tijd het traject dat een hoofd-halsoncologiepatiënt doorloopt. Dit, van diagnose over behandeling tot nazorg en opvolging, in al zijn facetten, met uiteraard sterke nadruk op het multidisciplinaire wat bij deze complexe pathologie cruciaal is.

Heeft u een patiënt die aan het rouwen is in deze coronatijden en nood heeft om hier met een professional over te praten? Dan kan deze terecht voor een gratis (telefonisch of digitaal) gesprek bij een vrijwillig psycholoog, therapeut of rouwbegeleider!

Op 23 juni is het dag van de mantelzorg. Om die mensen in de bloemetjes te zetten, heeft Stad Gent een actie op poten gezet. Van 25 mei tot 10 juni kan iedereen, ook huisartsen, mantelzorgers uit Gent nomineren voor een verwenmoment.