september 2019

Op maandag 14/10/2019 zal de jaarlijkse ophaling van medisch afval doorgaan.

De Arteveldehogeschool in Gent werkt mee aan het vierjarig Interreg 2 Zeeën project ‘DWELL’ (Diabetes and WELL-being). Voor het project zijn ze op zoek naar personen met diabetes type 2 die behandeld worden met orale antidiabetica, alsook naar personen met diabetes type 2 die niet deelnemen aan (een) groepsprogramma, maar wel bereid zijn om 2 vragenlijsten in te vullen in een periode van 6 maanden.

Zoals elk jaar verspreidt het Centrum voor Kankeropsporing in oktober extra informatie voor de huisartsen in het kader van de scree

Sinds 1 januari 2019 zijn er een aantal zaken veranderd voor huisartsen die een 'mobiliteitshulpmiddel' willen voorschrijven voor hun patiënten. Sinds dan zijn de tussenkomsten voor mobiliteitshulpmiddelen namelijk een onderdeel van de Vlaamse sociale bescherming geworden en worden de tegemoetkomingen daarvoor niet langer terugbetaald via het federale RIZIV.

Voor de ontwikkeling van een "Information Service Tool" voor werknemers, werkgevers, (para)medici en jobcoaches is men op zoek naar (para)medici die een rol kunnen spelen in het proces van werkhervatting na kanker en die hierover geïnterviewd willen worden. Specifiek is men nog op zoek naar een huisarts.

Het OCMW Gent roept huisartsen op om soepel om te springen met de