april 2017

Via een korte vragenlijst wenst men informatie te verzamelen betreffende de bekendheid van de portaalsite zelfmoord1813.be bij hulpverleners in Vlaanderen. Het invullen van de vragenlijst neemt slechts twee minuten in beslag.

De Hoge Gezondheidsraad publiceert twee nieuwe adviezen: vaccinatie van kinderen, adolescenten en personen met verhoogd risico tegen meningokokken van groep B en een verhoogd risico tegen varicella.

Dankzij innovatieve therapieën is HEPATITIS-C anno 2016 met grote kans op succes te genezen. Belangrijk blijft derhalve de depistage en vroegdiagnose, waarbij een cruciale rol weggelegd is voor de huisarts. Volg deze e-learning nog tot en met 28 november.

Mensen met dementie én hun mantelzorgers kunnen voortaan terecht in het Inloophuis Dementie in buurtcentrum De Vaart in Gentbrugge. Heb je een patiënt die mantelzorger is en ondersteuning of uitleg nodig heeft? Of een patiënt die net de diagnose heeft gekregen? Verwijs dan door om langs te komen.

De HVG nodigt alle leden uit op de jaarlijkse Algemene Vergadering op woensdag 17 mei om 20u00 in het Geuzenhuis. Uw stem als lid is dit jaar cruciaal want er staat heel wat op het programma! Inschrijven is niet vereist maar geef een volmacht indien u verhinderd bent.

Het belangrijkste doel van het medisch-farmaceutisch overleg tussen huisartsen en apothekers is het verbeteren van de zorg aan de patiënt. Kwaliteitsbevorderende programma’s ondersteunen het lokale overleg. Het RIZIV keurde ondertussen al 7 thema's goed.
 

Sinds december 2016 wordt Wallonië getroffen door een uitbraak van mazelen. Tot en met 16 april zijn 288 gevallen gemeld. Gezien de nationale (en internationale) context en de hoge besmettingsgraad van mazelen is het belangrijk om elk vermoeden van mazelen te melden.