september 2016

Doe nu mee aan deze korte enquête over 'bevlogenheid bij huisartsen' (slechts 10 min van uw tijd).  Laat weten hoe gepassioneerd u werkt in uw praktijk.

Naar aanleiding van de Werelddag Geestelijke Gezondheid, vinden van 7 tot 14 oktober verspreid over heel Gent, verschillende activiteiten plaats rond herkenbare thema's als stress, piekeren, opgroeien, ouder worden, omgaan met verlies, enz.

Tijdens de week van de mobiliteit van 16 tot 22 september worden acties georganiseerd om duurzame verplaatsingen met het openbaar vervoer, de fiets, te voet of via autodelen aan te moedigen. Meedoen is de boodschap en dat doe je door die week in het bijzonder aandacht te hebben voor jouw manier van verplaatsen.

Op 15 december 2012 organiseerde de werkgroep CRAGT van de HVG een symposium met als thema 'Multiresistente kiemen'. 

Volgende thema's kwamen aan bod:

De werkgroep CRAGT organiseerde op 6 december 2014 een symposium over psychofarmaca:

Dankzij het project ‘Bewegen op Verwijzing’ (BOV) kunnen huisartsen binnenkort patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar een ‘BOV-coach’. Boek nu de LOK!

De Tolk-en Vertaaldienst IN-Gent werkt vanaf 1 oktober met andere software voor het webcamtolken. Ze schakelen over op Google hangouts, een online videoconferencing systeem, en niet meer met de Cisco-toestellen en Jabber-software op pc. Laat vóór 23 september weten of u mee overschakelt.

Het KCE lanceert op grote schaal een enquête naar Belgische zorgprofessionals rond het gebruik van klinische richtlijnen (evidence-based guidelines). De opinie van de zorgvestrekkers van de eerste lijn is belangrijk om het toekomstig beleid ivm KCE guidelines verder te definieren.

In het kader van een MaNaMa-thesis zal tussen oktober en december 2016 de mazelenvaccinatiestatus geoptimaliseerd worden van volwassen mannelijke asielzoekers, geboren na 1970, die het WGC De Sleep consulteren. Er kunnen zich op de wachtpost patiënten met bijwerkingen melden.

Is het moeilijk voor u om in een snelle digitale wereld de patiënt de meest optimale zorg te geven? Ziet u soms door de bomen het bos niet meer? éénlijn.be wil u helpen!

Vanaf 1 november kan u als huisarts het nieuwe nomenclatuurnummer 103095 (supplement van ± 20 euro) aanrekenen voor een ongewone raadpleging (codes 101032, 101076) of een ongewoon bezoek (codes 103132, 103412, 103434).