juli 2016

Mind Spring, zoals u zich waarschijnlijk herinnert, is een groepsaanbod voor asielzoekers en vluchtelingen met het doel de mentale weerbaarheid te vergroten.

Met de invoering van de persoonsvolgende financiering (PVF) staat de sector voor personen met een handicap voor grote veranderingen. Om die uitdaging aan te kunnen, verandert ook het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap).

Eénlijn.be, het consortium dat in opdracht van de Vlaamse Overheid opleidingen organiseert rond eHealth, heeft tijdens de zomer een speciaal aanbod voor groepspraktijken en/of lokale groepen artsen die eenzelfde EMD-pakket gebruiken. Leer ook in één uur hoe je de telematicapremie kan behalen.

Dankzij het project ‘Bewegen op Verwijzing’ (BOV) kunnen huisartsen binnenkort patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar een beweegcoach, of ‘BOV-coach’.

De Mind Spring opleiders organiseren twee proeftuinen deze zomer in Gent. Een Arabische in de voormiddag en een Pashtu in de namiddag voor kinderen van 9 – 13 jaar en hun ouders.

Vier jaar geleden ging in het kader van de zesjarige opleiding geneeskunde aan de UGent een mentorsysteem van start. Een arts-mentor begeleidt een vaste groep van 9 studenten zes jaar lang met als doel een continuïteit te creëren in hun professionele ontwikkeling. Voor het nieuwe academiejaar zijn ze op zoek naar enthousiaste huisartsen!

Huisartsen krijgen meer en meer te maken met volwassenen die zich in een acute psychiatrische crisissituatie bevinden. U als professionele verwijzer kan een cliënt 24/7 telefonisch aanmelden bij het Mobiel Crisis Team. Crisisinterventies ter plaatse gebeuren in de week tussen 8u en 20u30 en in het weekend tussen 10u en 18u.