december 2014

Kent u kwetsbare gezinnen die ondersteuning kunnen gebruiken in de perinatale periode? Verwijs dan door naar het project 'Een buddy bij de wieg'. Een buddy zijn taak bestaat uit het geven van emotionele, informatieve en praktische ondersteuning aan gezinnen in een situatie van kansarmoede.

In het kader van een masterproef wordt een bevraging gedaan naar de rol van de huisarts in tand- en mondzorg. Het doel van deze enquête is een beeld te verkrijgen van de mening van de Vlaamse huisartsen omtrent de mondzorg en hun specifieke rol hierin. Het is een onderzoek om te zien waar de opleiding arts volstaat voor deze thematiek en waar er nog verbeteringen mogelijk zijn.

Naar aanleiding van de besmetting van verschillende patiënten in Limburg en Antwerpen met Trichinella, bezorgt het agentschap Zorg en Gezondheid u hierbij aanvullende informatie. De patiënten werden besmet na het eten van everzwijn dat uit Spanje zou ingevoerd zijn. 

Chronische zorg is bijzonder complex en van de huisarts wordt tegenwoordig steeds meer verwacht. Gelukkig staat u er als huisarts niet alleen voor. U kunt taken uitbesteden aan andere zorgverleners, zoals de diëtist, diabeteseducator, kinesitherapeut, of tabakoloog. In de praktijk is de samenwerking met deze zorgverleners niet vanzelfsprekend. Daarom ontwikkelde het LMN Samen in Zorg een LOK/navorming hierover.

De HVG en het LMN wensen u een gezellig, vreugdevol, warm, sfeervol, tof, gelukkig en bovenal een gezond 2015 toe!