mei 2014

Het Mobiel Crisisteam (MCT) van het PAKT breidt uit. Naast Gent en deelgemeenten verplaatst het MCT zich nu ook naar De Pinte, Merelbeke, Melle, Destelbergen, Lochristi, Evergem, Lovendegem en Sint-Martens-Latem. U kan een beroep doen op het MCT voor patiënten met psychiatrische crisissen zoals suïcidedreiging, acute psychotische decompensatie, psychische verwardheid, onhoudbare thuissituaties, … .

 Vanaf 1 juli 2014 zijn er een aantal wijzigingen in het aanbod van de vaccins die door de Vlaamse overheid gratis ter beschikking gesteld worden aan de vaccinatoren.

Het Vlaams ApothekersNetwerk zet het medicatieschema op de kaart.

We werden geïnformeerd over het stoppen van de beschikbaarheid van Inderal Retard 80. Het kan niet echt vervangen worden door een ander retard preparaat (de 160 heeft wel generieken). Men raadt de artsen dan ook aan om direct de therapie aan te passen bij het uitschrijven van nieuwe voorschriften.

Het Telealarm, het personenalarm voor slachtoffers van stalking door de ex-partner, heet vanaf nu 'StalkingAlarm'. De Dienst Lokale Preventie en Veiligheid van de Stad Gent ontwikkelde hiertoe een nieuwe folder en affiche. Inhoudelijk blijft de werking echter dezelfde en biedt de Stad Gent naast het personenalarm ook psychosociale ondersteuning op maat van de aangeslotene.