juni 2013

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) zoekt artsen om te zetelen in de deskundigencommissie Persoonlijk Assistentie Budget (PAB). Vergoeding is voorzien.

De Vlaamse overheid wil dat alle vaccinatoren systematisch gebruik maken van Vaccinnet. Daarom kunnen gratis vaccins vanaf 1 januari 2014 nog alleen via Vaccinnet besteld worden.

De veralgemening van het gebruik van Vaccinnet is een van de doelstellingen van het Vlaams actieplan voor vaccinaties, dat vorig jaar werd opgesteld. Daarin wordt vooropgezet dat in 2015 Vaccinnet systematisch door alle vaccinatoren moet worden gebruikt. Die doelstelling wordt nu  vervroegd door de gratis bestellingen binnenkort enkel nog via Vaccinnet te laten verlopen.
 

Het WZC-formularium staat sinds kort online en is te raadplegen via deze link

Vanaf 1 juni zal het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO), dat verantwoordelijk is voor de organisatie van de Vlaamse bevolkingsonderzoeken naar kanker, starten met het per brief uitnodigen van vrouwen tussen 25 en 64 jaar om 3-jaarlijks een uitstrijkje te laten nemen bij hun huisarts of gynaecoloog.

Omdat er vanuit wordt gegaan dat de patiënt/huisarts relatie de laatste 15 jaar sterk geëvolueerd is, doet doctoraatstudent Edgard Eeckman een onderzoek aan de VUB naar de kenmerken van de  patiënt/huisartsrelatie vandaag.

 

De HVG en het LMN verspreiden samen met de wijkgezondheidscentra een poster over rookstop tijdens de Ramadan.