Workshop: Levinas en de stappen naar het best mogelijke helpen

Datum: 
do, 18/01/2018 (Hele dag)
Organisator: 
Dr. Anke Thoen
Omschrijving: 

De Huisartsenpraktijk Sterre nodigt alle hulpverleners met belangstelling uit voor de workshop over 'Levinas en de stappen naar het best mogelijke helpen'.

Doelstelling

Je leert op een grondige wijze opnieuw te kijken naar de dagelijkse praktijk, waarin het uitgangspunt voor helpen de andere mens is, en de oriëntatie daarop (appèl). Je leert expliciet welke haken en ogen er zijn op de weg naar de best mogelijke beslissing (problemen van realisatie van het appèl).

Trainer

Dr. Jan Keij, filosoof en vooraanstaand Levinas-kenner. In zijn boek : “Levinas in de praktijk. Een handleiding voor het best mogelijke helpen, privé en in de zorg” (Klement/Pelckmans 2012) laat hij zien wat de ‘kaswaarde’ van Levinas’ filosofie is, vanuit de vraag wat dit denken in de praktijk inhoudt. Die praktische toepasbaarheid van Levinas’ denken heeft zich al bewezen in vele cursussen voor onder anderen leken, artsen, maatschappelijk werkers en verpleegkundigen.

Programma en inschrijven

De cursus is een eendagscursus op donderdag 18/01/2018 9u30-17u30 in Ademruimte, Leeuwerikstraat 1, 9840 De Pinte. Meer info in de uitnodiging in bijlage.

Toegankelijkheid: 
Public - accessible to all site users
Type activiteit: 
Workshop