Symposium Medische Wereld 2018

Datum: 
za, 21/04/2018 - 08:00
Omschrijving: 

6e editie van het symposium Medische Wereld 2018 op zaterdag 28 april 2018

Ook dit jaar is er een ijzersterk programma samengesteld, dat niet te missen zal zijn. NIEUW dit jaar is het parallel satellietsymposium en workshops over verplicht elektronisch voorschrijven (verplicht vanaf 1 juni 2018!!). 
Alsook nieuw is het sociocultureel programma voor de partners van de deelnemers met een gids rondleiding aan de parels van Brussel, lunch op een toplocatie en een bezoek aan het chocolade - of biermuseum.

Het congres gaat van start met het luik 'Geneeskunde in de 22ste Eeuw', innovatieve voordrachten over verschillende disciplines in onze gezondheidszorg.

Na de koffiepauze zetten we ons schrap voor een pittig debat met minister Maggie De Block over 3 mooie topics; Hoe gezond is onze gezondheidszorg? Huisartsenwachtpost: top of flop? 28 jaar abortuswet: nood aan vernieuwing? Alle tenoren uit de mutualiteiten, artsensyndicaten, ziekenhuissector, politiek, etc zijn aanwezig!

In de namiddag staan er 3 korte debatten op het programma over: Fraude in de gezondheidszorg: Tips & TricksVerzekering voor vrouwelijke kankers? en An apple a day keeps the doctor away? Hier zullen stuk voor stuk sterke namen hun mening komen verdedigen.

Na de uitreiking van de Beurs Medische Wereld 2018 sluiten we de dag af in stijl met een mooie receptie en een sfeervol avondfeest met een cocktailbar, foodtrucks en live bands.

Er is accreditering aangevraagd in Rubriek 6 'Ethiek en Economie' voor 5 Credit Points en in Rubriek 3 'Nationale Vergaderingen' voor 2 Credit Points.

Voor meer informatie en inschrijvingen (verplicht en vóór 1 april 2018): www.medischewereld.be

 

Toegankelijkheid: 
Public - accessible to all site users
Type activiteit: 
Symposium