Studiedag: e-PSY 2.0: digitalisering in de zorg # adolescenten

Datum: 
vr, 21/09/2018 (Hele dag)
Omschrijving: 

ZNA Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen - afdeling adolescenten en CAPRI Jeugd hebben het genoegen u uit te nodigen voor de tweejaarlijkse studiedag met als thema 'e-PSY 2.0: digitalisering in de zorg #adolescenten'.

Adolescenten zijn bij uitstek dé pioniers in het ontdekken van nieuwe technologie en media. Als hulpverleners kunnen we niet achterblijven. Op deze 2de studiedag adolescentenpsychiatrie en psychotherapie van ZNA UKJA willen de sprekers jullie meenemen in de mogelijkheden die deze digitale revolutie biedt zoals e-therapie, gebruik van apps of games in de behandeling van jongeren. 
Maar we mogen ook niet blind zijn voor de gevaren die dit met zich mee kan brengen voor onze opgroeiende adolescenten, zoals gameverslaving, omgaan met sexting en cyberbullying.
Daarnaast kunt u zelf aan de slag met de (voor hulpverleners soms niet-vertrouwde) multimedia die onze tieners niet meer uit hun leven kunnen denken.

Er worden 2 plenaire lezingen voorzien. Een eerste lezing rond gameverslaving, een tweede lezing zal handelen over digitale behandelmethoden. Het thema wordt verder uitgediept in praktijk georiënteerde workshops.

De dag wordt afgesloten met een receptie waarop iedereen van harte wordt uitgenodigd.

ZNA Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen (UKJA)
Kirsten De Meulenaer
tel 03 280 49 34
kirsten.demeulenaer@zna.be

Universiteit Antwerpen
Campus Drie Eiken, gebouw Q
Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk

Meer praktische info.

Toegankelijkheid: 
Public - accessible to all site users
Type activiteit: 
Studiedag