Infosessie 'Vroegtijdige Zorgplanning in woonzorgcentra (VZP+ project)'

Datum: 
wo, 26/09/2018 - 20:00
Omschrijving: 

Woonzorgcampus Ramen en Poel organiseert op woensdag 26 september om 20u een bijeenkomst om het VZP+ project aan u te introduceren. Naast deze introductie zal ook toegelicht worden hoe dit project zal bijdragen aan de verbetering van de zorg in het woonzorgcentrum en van uw patiënten en hoe u hier een steentje aan kunt bijdragen. Accreditatie werd aangevraagd.

Wat is Vroegtijdige Zorgplanning?

Vroegtijdige Zorgplanning (VZP) is het nadenken en afspraken maken over de zorg die een bewoner misschien later nodig heeft, ook voor het geval hij/zij ernstig ziek wordt of niet meer in staat is om zelf beslissingen te nemen. Dat maakt het uiteindelijk als zorgverlener gemakkelijker om beslissingen te nemen en optimaal voor de bewoner te kunnen zorgen. 

VZP+ project

Woonzorgcentrum Ramen en Poel neemt deel aan het VZP+ project dat beoogt de vroegtijdige zorgplanning verder te helpen ontwikkelen. Het VZP+ project ondersteunt gedurende 8 maanden (april - november 2018) WZC Ramen en Poel om gesprekken met bewoners en hun familie over huidige en toekomstige zorg op te starten. Verschillende andere woonzorgcentra in Vlaanderen nemen ook deel aan dit project, dat georganiseerd wordt door de Onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde (VUB en UGent). 

De folder m.b.t. VZP+ vindt u in bijlage.

Locatie

Woonzorgcampus Ramen en Poel
Poel 14
9000 Gent

 

Indien u voorafgaand aan deze bijeenkomst nog vragen zou hebben, kunt u dr. Ekhart Verdegem (CRA) contacteren op 09 258 14 14.

U kan uw aanwezigheid bevestigen via Joni Gilissen of Annelien Van Dael.

 

 

Toegankelijkheid: 
Private - accessible only to group members
Type activiteit: 
infoavond
Infosessie