Huisartsen en apothekers samen tegen griep

Datum: 
di, 16/10/2018 - 12:30
Organisator: 
HVG - KOVAG
Omschrijving: 

Met de herfst in zicht staat het griepseizoen voor de deur, dus dit is hét moment om uw patiënten te beginnen sensibiliseren voor de griep- en pneumokokkenprik. Om hier als zorgverstrekker het goede voorbeeld in te geven, roepen we de apothekers en Gentse huisartsen op om zich zoveel als mogelijk zelf te (laten) vaccineren. U beschermt op deze manier niet enkel uzelf, maar mogelijks ook de patiënten waarmee u in contact komt en uw eigen omgeving! Een win-win situatie dus. Dit jaar organiseert de HVG samen met KOVAG een vaccinatie-event voor de huisartsen en apothekers. 

Jaarlijks krijgt 1 op de 10 Belgen te maken met griep, en ook de pneumokok zorgt steeds voor heel wat ernstige infecties, waarbij een fatale afloop niet uit te sluiten is. Elk jaar sterven nog honderden mensen aan griep, en voor pneumokokken ligt de mortaliteit op 20% bij 65-plussers. Sinds vorig jaar legt de overheid ook de nadruk op de vaccinatie van zorgverleners. In 2017 namen de apothekers – naast de sensibiliseringscampagne die ze jaarlijks voeren – hierin het voortouw. In 2018 willen we hier, samen met de Gentse huisartsen, ook ons steentje aan bijdragen. Samen met de apothekers kunnen we namelijk snel en massaal de doelgroep van deze campagne bereiken en motiveren tot vaccinatie.

Het vaccinatie-event zal doorgaan op dinsdag 16 oktober om 12u30 in het gebouw van KOVAG (Kortrijksesteenweg 157, 9830 Sint-Martens-Latem). Broodjes en drank worden voorzien. Ook de vaccins zullen voorzien worden, zodat je je eigen vaccin bijvoorbeeld aan een praktijkmedewerker of familielid kan doorgeven.

Klik hier om je in te schrijven!

Toegankelijkheid: 
Public - accessible to all site users
Labels: 
Vaccinatie
Griep
Type activiteit: 
Preventie