Boeiende boterhammen "On Tour": informele ontmoetingsmomenten voor hulpverleners

Datum: 
do, 03/10/2019 - 12:00
di, 03/12/2019 - 12:00
do, 30/01/2020 - 12:00
di, 31/03/2020 - 12:00
do, 04/06/2020 - 12:00
Omschrijving: 

Boeiende Boterhammen gaat dit jaar on tour met informele ontmoetingsmomenten voor professionele hulpverleners uit de thuiszorg. Vanaf nu werken zo ook altijd met inschrijvingen. Dit houdt in dat er ten laatste de week voor elke editie ingeschreven moet worden. Dit kan heel eenvoudig door een mailtje te sturen naar bart.dewulf@sintjozef-gent.be.

 

3 oktober 2019:

Bezoek mobiele mantelzorgwoning: De mobiele mantelzorgwoning is een innovatieve oplossing voor mantelzorgers van zorgbehoevenden.  Zorgbehoevenden kunnen zo vlakbij hun mantelzorger wonen, of omgekeerd. Ergotherapeut Laura Hobin geeft ons een woordje uitleg. 

 

3 december 2019:

Bezoek Compagnie De Sporen: Compagnie De Sporen is een centrum voor arbeidszorg, arbeidstraject- en loopbaanbegeleiding verbonden aan het PC Dr. Guislain.  Zij bieden een perspectief aan personen met een psychische problematiek die behalve hun job ook alle daaraan verbonden voordelen en vaardigheden verloren zijn.  zij streven er zo goed mogelijk naar om iedere cliënt op basis van zijn mogelijkheden en beperkingen te ondersteunen in de best passende vorm van arbeid en maatschappelijke integratie.

 

30 januari 2020:

Bubbels in De Boei: Gezellige kennismaking met receptie. We stellen onszelf, onze organisatie en ‘nieuwtjes’ uit onze werking voor (breng gerust folders van jullie organisatie mee). 

 

31 maart 2020:

Bezoek ECD Paradox en DVC De Blaisant: ECD Paradox is een dienstverlenende organisatie dat zich specialiseert in thema’s met betrekking tot dementie. Deze richt zich vooral naar professionelen. Het expertisecentrum wilt een aanspreekpunt zijn voor alles wat te maken heeft met dementie in het westelijk deel van de provincie Oost-Vlaanderen (regio groot Gent, Leie en Scheldestreek, Meetjesland en Vlaamse Ardennen). Na de uitleg over het ECD, volgt een korte rondleiding binnen de jongdementie afdeling van DVC De Blaisant. Het eerste dagcentrum voor jonge personen met dementie in Gent.

 

4 juni 2020:

Bezoek aan VZW Kompas site De Wal en Sociaal Restaurant ‘Villa Ooievaar’: VZW Kompas ondersteunt mensen met een beperking bij wonen, werken en vrije tijd. Site De Wal biedt kleinschalig wonen, korte verblijf periodes, atelierwerking, dagbesteding, buurtwerking, ambachtelijk werken en arbeidszorg.  Villa Ooievaar is een tewerkstellingsproject van VZW Kompas.  Het sociaal restaurant biedt een betaalbare maaltijd, ontmoetingsactiviteiten, vergader- en feestfaciliteit in het prachtige groene kader van het park Vyncke-Bovyn in Wondelgem. 

Toegankelijkheid: 
Public - accessible to all site users
Type activiteit: 
Infosessie