COVID-19

Hier vindt u de belangrijkste COVID-19 informatie m.b.t. onze kring terug.

 

In Gent kunnen patiënten voor COVID-gerelateerde zaken in twee centra terecht. Het overzicht vindt u hieronder. Het document mét telefoonnummer van het triagecentrum vindt u hier (enkel voor ingelogde gebruikers!). Meer informatie over beide centra vindt u via de menubalk links, op de pagina van het desbetreffende centrum. Een overzicht van alle perifere labo's in Gent die COVID-testen doen, vindt u hier.

De flowchart voor dakloze personen vindt u hier.

Het KCE heeft een beslissingsboom gevalideerd voor de thuiszorg van patiënten met COVID-19 die zich in een zorgwekkende toestand bevinden. Meer achtergrondinfo vindt u hier.

Kan uw patiënt zich niet verplaatsen én kan u zelf niet aan huis een staalafname doen? Vraag dan een huisbezoek voor een COVID-test aan! We kunnen hiervoor beroep doen op het consortium van thuisverpleegdiensten:

  • Verwittig triage- of testcentrum: zij doen aanvraag bij de thuisverpleging
  • U stuurt ook voor deze staalafname een eForm door naar het triage- of testcentrum en u volgt het resultaat op

Veel artsen merken een stijging van het aantal patiënten met psychische problemen. In het kader van de Relancemaatregelen Covid19 maakte Stad Gent middelen vrij voor verschillende initiatieven op het vlak van GGZ. Zo worden gedurende 2 jaar 4 gratis psychologen (4VTE) ingezet, ter aanvulling van het bestaande aanbod op de eerste lijn. Meer hierover leest u hier.