Werelddag Dementie 21 september

Donderdag 21 september is Werelddag Dementie. Er staat die dag heel wat op het programma in Gent! Alle personen met dementie, hun mantelzorgers, maar ook wie – van ver of dichtbij - werkt met personen met dementie is van harte welkom!

PROGRAMMA DONDERDAG 21 SEPTEMBER

Luk De Bruyker schreef ‘Pappie, dagboek van het vergeten’, een ontroerend theaterstuk over het dementieproces van zijn vader. Op Werelddag Dementie gaat het stuk in première. De namiddagvoorstelling is exclusief gereserveerd voor alle partners in het project Dementievriendelijk Gent. Er zijn ook een aantal tickets voor de avondvoorstelling. U kan zich inschrijven hiervoor via de link onderaan. De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Over de middag organiseert Dementievriendelijk Gent een lunchactie. Ze roepen personen met dementie, hun mantelzorgers en alle partnerorganisaties op om te lunchen in een Gentse horecazaak naar keuze. Wie dat wil, kan vooraf stickers opvragen om af te geven in deze horecazaak (opvragen via koen.duyck@ocmw.gent). De sticker is een solidariteitslabel waarmee de horecazaak kan aangeven aandacht te hebben voor klanten met dementie. Wie niet meteen terecht kan in een horecazaak in zijn of haar buurt is van harte welkom in sociaal restaurant Parnassus. Studenten verpleegkunde van de Artevelde Hogeschool staan er paraat om personen met dementie en hun mantelzorgers te ontvangen en samen met hen te lunchen. Ook daarvoor moet je inschrijven via de link onderaan. De lunch in Parnassus kost € 9 per persoon (UiTPAS met kansentarief > € 5,5) en is contant te betalen ter plaatse.

En er is meer. In het Inloophuis Dementie is er een lezing over de juridische aspecten van dementie, in woonzorgcentrum De Vijvers bakt men mini-cupcakes, in Jan Palfijn kan je dansen op muziek uit de oude doos, In Maria Middelares is er kunst te zien… het volledige overzicht van alle activiteiten vind je terug op www.dementievriendelijkgent.be

PRAKTISCHE INFO
Inschrijven voor de theatervoorstelling en/of voor de lunch in Parnassus doe je via go.stad.gent/werelddagdementie (of telefonisch via Gentinfo - 09 210 10 10). Graag inschrijven voor 8 september. Eén contactpersoon kan een hele groep inschrijven. Vergeet niet mee te geven met hoeveel personen jullie aanwezig zullen zijn, van welke organisatie de inschrijving komt en hoeveel rolstoelplaatsen jullie nodig hebben.

De theatervoorstelling ‘Pappie, dagboek van het vergeten’ vindt plaats in het ARCA theater, Widostraat 4, 9000 Gent (achter het Gravensteen). De namiddagvoorstelling start om 14u30 stipt (tot 16u00), de avondvoorstelling start om 20u00 (tot 21u30)

Sociaal restaurant Parnassus vind je op de Oude Houtlei 122, 9000 Gent. De studenten van Artevelde Hogeschool ontvangen jullie er op 21 september vanaf 12u00.

Verspreid ook de affiches in uw wachtzaal. U kan deze downloaden op www.dementievriendelijkgent.be.