Wat is jouw visie over beweging tijdens kankerbehandeling?

Hoe sta jij als huisarts tegenover fysieke activiteit tijdens de kankerbehandeling? Die vraag vormt de leidraad van het onderzoeksproject ‘Moving Cancer Care’. De initiatiefnemers van de Arteveldehogeschool stellen momenteel een focusgroep van huisartsen samen. Doe je mee?

Beweging is cruciaal, en huisartsen spelen daar een belangrijke rol bij

Fysieke activiteit tijdens de kankerbehandeling kan het effect van de behandeling verbeteren, bijwerkingen verminderen, het risico op kankermortaliteit en -herval verminderen en levenskwaliteit optimaliseren. Tóch bewegen kankerpatiënten doorgaans te weinig! 

Met dit onderzoek wil men nagaan hoe kankerpatiënten op een haalbare en motiverende manier aangezet kunnen worden om meer te bewegen, en dit vanaf de start van de behandeling

Bij het motiveren van patiënten om meer te bewegen, spelen huisartsen een belangrijke rol. In dit onderzoek wil men dan ook sterk inzoomen op hun mogelijke rol, mogelijkheden, verwachtingen, barrières en facilitatoren.

Minstens 5 huisartsen gezocht

De onderzoekers stellen momenteel een focusgroep van Oost-Vlaamse huisartsen samen. Hierbij willen ze nagaan hoe ze met kankerpatiënten in aanraking komen en welke visie zij reeds hebben over fysieke activiteit tijdens de kankerbehandeling.

Zet je me jouw schouders onder dit onderzoek?

Praktisch