Universiteit Antwerpen: onderzoek naar rilatinegebruik studenten

Uit een grootschalig onderzoek bij Vlaamse studenten blijkt dat een belangrijk deel van de studenten (tot 10%) stimulerende medicatie (zoals bv. Rilatine®) als een prestatieverhogend middel (‘leerpil’) gebruikt.

Aan de Universiteit van Antwerpen loopt momenteel een studie die de ervaringen en visie van huisartsen over dit thema in kaart wil brengen. Hierover is immers heel weinig geweten, hoewel het verhaal van huisartsen uiteraard heel belangrijk is. 

Interview
Concreet zoekt men huisartsen die openstaan voor een interview van max. een half uur om te praten over hun ervaringen m.b.t. het gebruik van stimulerende medicatie bij studenten. Het interview kan doorgaan op een locatie naar keuze. Anonimiteit wordt verzekerd. Als teken van appreciatie ontvangt elke deelnemer een vergoeding ter waarde van 1 consultatie (waardebon van 25 euro). 

Meer info
Indien u graag wilt meewerken en/of meer informatie wenst over het onderzoek, aarzel dan niet om contact op te nemen met de onderzoeker via sara.debruyn@uantwerpen.be