Triagecentrum Gentbrugge

Sinds 1 juli is het triagecentrum gevestigd in de huisartsenwachtpost in Gentbrugge (Kliniekstraat 27). Hier kunnen patiënten op afspraak terecht voor een coronatest en/of klinisch onderzoek. Bent u een huisarts aangesloten bij de HVG? Dan kan u uw patiënten doorsturen naar het triagecentrum in Gentbrugge, ongeacht hun woonplaats. Heeft u als huisarts een 'standbyshift' in het triagecentrum? Lees hier meer daarover.

 

Hoe een afspraak inplannen?

U kan als arts zowel voor een test als voor een klinisch onderzoek online een afspraak inboeken. U hoeft dus niet meer telefonisch contact op te nemen met het triagecentrum. U vindt de handleiding voor het maken van een afspraak hier (enkel voor ingelogde gebruikers).

Patiënten kunnen voor een test ook zelf een afspraak inboeken via de CTPC-code. De werkwijze daarvoor kan u hier vinden. Klinisch onderzoek kan enkel door de huisarts worden ingeboekt.

Op zaterdag wordt een beperkt tijdsblok van 10u tot 12u opengezet voor klinisch onderzoeken om de ‘overflow’ van vrijdagavond naar het weekend op te vangen. Deze afspraken kunnen enkel geboekt worden door huisartsen.

 

Huisbezoek COVID-test

Kan uw patiënt zich niet verplaatsen én kan u zelf niet aan huis een staalafname doen? Vraag dan een huisbezoek voor een COVID-test aan! We kunnen hiervoor beroep doen op het consortium van thuisverpleegdiensten:

  • Verwittig triage- of testcentrum: zij doen aanvraag bij de thuisverpleging
  • U stuurt ook voor deze staalafname een eForm door naar het triage- of testcentrum en u volgt het resultaat op

 

Het overzicht van de twee COVID-centra in Gent vindt u hier. Het document mét telefoonnummer van het triagecentrum vindt u hier (enkel voor ingelogde gebruikers!). 

De recentste versie (26/01/2021) van het protocol vindt u hier.

 

Het triagecentrum is te vinden door de bewegwijzering op de site te volgen. Patiënten, artsen en personeel kunnen gebruikmaken van de algemene parking. Er werden signalisatieborden en wegwijzers geplaatst op de site naar de huisartsenwachtpost/het triagecentrum.

! Patiënten volgen de wegwijzering ‘Huisartsenwachtpost’ of de groene banners ‘Testing COVID-19’. Ze mogen NIET binnengaan in het klinisch centrum Sint-Jozef van AZ Maria Middelares.