Samana boodschappenlijn

Een gratis telefoonlijn voor mensen die er zelf niet meer toe geraken om boodschappen te doen? Het bestaat! De Samana Boodschappenlijn, in samenwerking met Colruyt, is een dienst gedragen door mensen uit de buurt die openstaat voor iedereen!

De bedoeling van dit project is dat we Colruytklanten vragen om, als ze winkelen voor zichzelf, meteen iets meebrengen voor mensen uit hun buurt die er zelf niet meer geraken. We denken dan vooral aan de zwaardere boodschappen zoals flessen water, melk... De mensen die deze boodschappen zelf niet meer kunnen doen, kunnen naar een gratis nummer bellen, elke weekdag tussen 10u -12u, om hun boodschappen door te geven. Operatoren zoeken dan uit welke Colruytboodschappers er in de buurt wonen, en zorgen dat zij die boodschappen mee kunnen brengen.

Het uiteindelijke doel is om een warme buurt te creëren: mensen die voor elkaar boodschappen doen, en bij het leveren ervan een praatje maken met elkaar. Het is geen boodschappendienst die dezelfde dag nog boodschappen aan huis breng. Het is een dienst gedragen door mensen uit de buurt, die boodschappen meebrengen wanneer ze zelf naar de winkel gaan. De lijn en de levering is volledig gratis en staat open voor iedereen! Men hoeft geen lid te zijn van CM of Samana vzw.

Het project is gestart in Wilrijk, Hoboken en Kontich en gaat nu uitbreiden naar Gent.

Meer info op www.samana.be/projecten/samana-boodschappenlijn