Promoot mee rookstopbegeleiding door een tabakoloog!

De campagne om rookstopbegeleiding door een tabakoloog te promoten neemt een sterke start. Ook u kan helpen om de boodschap mee uit te dragen en het campagnemateriaal te verspreiden!

Op 3 mei lanceerde de Vlaamse Overheid een sensibiliseringscampagne om rookstopbegeleiding door een tabakoloog te promoten. De campagne kende een sterke start. Meer dan 70.000 mensen bekeken het filmpje op de sociale media, er werden meer dan 40.000 folders en affiches verspreid, het aantal bezoekers van de website van Tabakstop verdubbelde en het aantal telefonische oproepen bij Tabakstop steeg met 56%.

Blijf de campagne ondersteunen

Op 2 juli start de tweede golf van de campagne via de sociale media. Als gezondheidsprofessional beschikt u over een uitgebreid netwerk aan contacten en cliënten. Door met rokers het gesprek over het rookgedrag aan te gaan, kan u een grote impact hebben op de motivatie om te stoppen met roken (66% van de rokers wil immers stoppen). In dit gesprek kan u dan ook de mogelijkheden van begeleiding door een tabakoloog bespreken. Een tabakoloog is een speciaal opgeleide rookstopspecialist: een arts, psycholoog of andere gezondheidsprofessional. De roker betaalt slechts een deel van de kosten zelf, de Vlaamse overheid betaalt de rest. Verschillende studies wijzen uit dat de kans op een succesvolle poging tot stoppen met roken 3 tot 4 maal hoger ligt wanneer je je laat begeleiden.

We willen u vragen om deze campagne verder mee te ondersteunen door het verspreiden van het campagnemateriaal via uw contacten met rokende patiënten (bijvoorbeeld in de wachtruimte, aan het loket, bij consultaties, enz.). Bestel via dit online bestelformulier gratis folders en affiches. Op www.tabakstop.be kan u al het online materiaal terugvinden, zoals het campagnebeeld voor wachtschermen en het campagnefilmpje dat u kunt delen via uw sociale media.

We danken u alvast om deze campagne mee te ondersteunen.