Onderzoek: digitale hulpmiddelen bij taalbarrières

Masterstudente Silke Cauwelier (UGent) onderzoekt hoe digitale tools kunnen worden ingezet om taalbarrières in de zorgsector te slechten. Vul je haar enquête in?

Digitale opties bij moeilijke communicatie

U heeft het misschien al eens meegemaakt: bij de zorgverlening aan anderstalige nieuwkomers stuitte u op een taalbarrière waardoor de communicatie en verdere zorg niet vlot verliepen. In dat geval kan u voor een tolk kiezen, maar in het hedendaagse digitale landschap zijn er ook veel andere opties.

Er zijn steeds meer digitale hulpmiddelen beschikbaar om de communicatie met anderstaligen in de zorgsector te bevorderen. Misschien heeft u al eens gehoord van Universal Doctor Speaker of maakt u nu ook af en toe gebruik van Google Translate?

Masterproef met enquête

Voor haar masterproef wil Silke nagaan of en hoe automatische vertaalsystemen en andere digitale applicaties kunnen helpen om de taalbarrières te verminderen en wat de bekendheid is van dergelijke tools in de zorgsector.

Onderstaande enquête invullen neemt maximaal 10 minuten in beslag, en met uw bijdrage helpt u het onderzoek een hele stap vooruit. Dit is de link: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZYGvqlWabF7c2vukXpd3V-1DUC4ReFNSrtJT-ybQv8hpCQQ/viewform?usp=sf_link

Heel erg bedankt namens Silke Cauwelier!