Nieuwe praktijkpremie en e-Healthsessies éénlijn.be

Eénlijn.be, het consortium dat in opdracht van de Vlaamse Overheid opleidingen organiseert rond eHealth, heeft tijdens de zomer een speciaal aanbod voor groepspraktijken en/of lokale groepen artsen die eenzelfde EMD-pakket gebruiken. Leer ook in één uur hoe je de telematicapremie kan behalen.

Tijdens de zomermaanden heeft éénlijn.be een speciaal aanbod voor groepspraktijken en/of voor lokale groepen artsen die allemaal eenzelfde EMD pakket gebruiken. De ICT-ondersteuners van éénlijn.be komen gratis ter plaatse en tonen jullie, aan de hand van mobiele klassen, hoe de verschillende eGezondheidsdiensten werken in dat softwarepakket. Een dergelijke sessie legt meteen een goede basis om de volledige praktijkpremie te behalen, want die is voortaan afhankelijk van het gebruik van deze diensten. Je kan zelf een sessie aanvragen op een datum en uur naar keuze op voorwaarde dat er minstens 5 artsen aanwezig zijn. Meer info via deze link.

Daarnaast is er nu ook een eHealth-sessie van 1u over het behalen van de telematicapremie. Deze opleiding is vanop afstand te volgen, vanuit het kabinet of een andere locatie. Deze sessies worden voor de verschillende pakketten aangeboden en zijn gratis. Klik hier om u in te schrijven.

U wenst als huisarts de integrale praktijkpremie te behalen? Volg snel een gratis sessie hieromtrent via éénlijn.be.

Een sessie over de telematicapremie …
Om de integrale praktijkpremie van het RIZIV te behalen, moet je als huisarts vanaf dit jaar verschillende e-Gezondheidsdiensten gebruiken (Sumehr’s opladen, Recip-e, MyCareNet verzekerbaarheid en Bf attesten, GMD beheer, …). Tijdens een klassikale groepssessie kan je bij éénlijn.be in twee uren leren hoe al die diensten precies werken in je eigen softwarepakket. Een ICT-ondersteuner van éénlijn.be leidt jou stap voor stap doorheen de diverse diensten die je moet gebruiken om de premie te behalen.

In bijlage kunt u de presentatie van Domus Medica terugvinden met een overzicht van de voorwaarden van de praktijkpremie (en de 6 parameters voor gebruik van EMD en eHealthdiensten). Alle info is te vinden op de website van het LMN, de website van éénlijn.be en de website van Domus Medica.

Eénlijn.be biedt ook webinars aan over dit onderwerp voor CareConnect, Windoc, Medidoc, HealthOne, Daktari, Accrimed en Prodoc. Schrijf in via de website van éénlijn.be - spoor 3 webinars. Het grote voordeel van webinars is dat u deze vanuit uw eigen kabinet kan volgen. Deze webinars zijn te vinden via deze link.

… over de verschillende eHealthdiensten …
Ben je nog niet goed vertrouwd met de diverse diensten, waarvoor ze dienen en hoe de beveiliging ervan werkt? Volg dan lokaal een “spoor 1-sessie”. Dat is een verkenningstocht over het hele eGezondheid landschap. Meer info over de spoor 1 –sessie.

… of over een specifieke eHealthdienst, in je eigen softwarepakket?
Meer info over de spoor 2 – sessies.