Mind-Springcursussen Arabisch en Pashtu

Heeft u patiënten die in een asielprocedure zitten, of die erkend vluchteling zijn en die baat zouden hebben bij een cursus Mind-Spring? Mind-Spring is een psycho-educatieprogramma voor vluchtelingen en asielzoekers in eigen taal om hun mentale weerbaarheid te vergroten. Er zijn nog plaatsen vrij in de komende reeksen in september en oktober!

Er zullen twee reeksen tegelijk plaatsvinden, één in Pashtu en één in Arabisch.

Pashtu is een van de hoofdtalen in Afghanistan. Sprekers van de andere taal, Dari, beheersen vaak voldoende Pashtu om te kunnen volgen.

Modern Standaard Arabisch is gangbaar in onder andere Syrië, Irak en de Palestijnse gebieden.

De bijeenkomsten zijn op dinsdagavonden van 18u tot 20u, van 12/9-17/10. Deelname is gratis en op vrijwillige basis; iemand die deelneemt engageert zich om aan alle sessies deel te nemen. De reeksen vinden plaats bij IN-Gent vzw, Kongostraat 42, ingang Blekerijstraat.

Er zijn nog plaatsen vrij in de komende reeksen Mind-Spring Pashtu en Arabisch. Kent u mensen die nood hebben aan een vergroting van hun veerkracht, aan ontmoeting met anderen in de eigen taal? Nodig hen gerust uit voor de eerste sessie. Op voorhand inschrijven hoeft niet.

De bijeenkomsten zijn op volgende dagen:

  • Dinsdag 12 september 18-20u
  • Dinsdag 19 september 18-20u
  • Dinsdag 26 september 18-20u
  • Dinsdag 3 oktober 18-20u
  • Dinsdag 10 oktober 18-20u
  • Dinsdag 17 oktober 18-20u

In de bijlage vindt u de infofolders in Arabisch en Pashtu plus een bevestigingsbrief met de data. Mensen komen graag met iets in hun handen, dan hoeven zij niets uit te leggen.

Ook voor jongeren tussen 14 en 18 jaar worden er Mind-Spring Junior sessies georganiseerd. U ontvangt hierbij de folders in Arabisch en Pashtu en de basisfolder in het Nederlands. Het is niet altijd makkelijk om mensen te overtuigen om te komen. Nodig hen uit voor de infosessie, die is vrijblijvend en in eigen taal. Ter plekke kunnen mensen zich inschrijven.