LOK/Navorming ’10 dingen die u moet weten over …’

Chronische zorg is bijzonder complex en van de huisarts wordt tegenwoordig steeds meer verwacht. Gelukkig staat u er als huisarts niet alleen voor. U kunt taken uitbesteden aan andere zorgverleners, zoals de diëtist, diabeteseducator, kinesitherapeut, of tabakoloog. In de praktijk is de samenwerking met deze zorgverleners niet vanzelfsprekend. Daarom ontwikkelde het LMN Samen in Zorg een LOK/navorming hierover.


Van de huisarts wordt steeds meer verwacht: bijkomende administratie, een groeiend aantal guidelines en protocollen, zorgtrajecten ... Tijdsgebrek is dan ook een niet te miskennen probleem. Er zijn heel wat andere disciplines die ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de patiëntenzorg en zo de huisarts een stuk kunnen ontlasten in zijn/haar takenpakket. Denk bijvoorbeeld aan het opvolgen van glycemiewaarden bij een diabetespatiënt of het motiveren en opvolgen van een patiënt die wenst te stoppen met roken. 

 

Het is niet altijd gemakkelijk te weten waar een andere discipline een meerwaarde kan betekenen en hoe en naar wie de huisarts best een patiënt doorverwijst. Daarom ontwikkelde het LMN Samen in Zorg met een multidisciplinaire werkgroep een LOK/navorming: ‘10 dingen die u moet weten over de … diabeteseducator / diëtist / kinesitherapeut / tabakoloog … en wat zij over u moeten weten’. Tijdens deze bijeenkomst komen 4 personen hun discipline voorstellen met voorbeelden uit de praktijk. Achteraf wordt een casus van een (multimorbide) chronische patiënt voorgesteld en kan de discussie aanvatten: naar wie wordt er in dit geval wel of niet doorverwijzen, welke obstakels zijn er, …

 

U bent als huisarts geïnteresseerd in deze LOK/navorming? Contacteer dan uw LOK- of navormingsverantwoordelijke. Hij kan dan voor jouw LOK of navormingskring deze vorming boeken. Alle praktische informatie om deze neutrale, gratis LOK of navorming te boeken is terug te vinden in de uitnodiging in bijlage. Voor meer informatie kan u steeds Michiel Van Lysebetten van het LMN bereiken via telefoon (09 335 24 85) of e-mail (michiel.van.lysebetten@hvg.be).