Huisartsen onder druk: hier kan je terecht

Een groot deel van de huisartsen bevindt zich in 'rode zone'. De coronacrisis weegt voor iedereen door, de druk op de eerste lijn is enorm en ook de huisartsen lijden hieronder. Zelfzorg is in deze tijden heel belangrijk. Als het zelf even moeilijk lukt, kun je naar de Zuurstoflijn bellen en/of de Zorgscreener invullen om zelf je mentaal welbevinden op te volgen. Je kan als arts ook altijd terecht bij Doctors4Doctors of Arts in Nood voor een luisterend oor en ondersteuning.

 

De Zuurstoflijn

Elke eerstelijnsprofessional die een ondersteunend (eventueel anoniem) gesprek wenst, kan zich aanmelden op het nummer 09 397 09 87. Aanmelden kan op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagvoormiddag en dan wordt bekeken om een afspraak in te plannen op een moment dat voor jou het best past. 

Naast deze individuele telefonische hulpverlening voorziet CGG Eclips ook groepsessies voor LOK’s. In deze eenmalige groepsessie kunnen ervaringen van het voorbije jaar worden uitgewisseld als een intervisiemoment onder begeleiding. Aarzel zeker niet om deze sessie aan te vragen voor uw LOK-groep. U kan hiervoor Amber Pynket contacteren op 09/233 58 58 of via a.pynket@cggeclips.be.

 

Zorgscreener

De zorgscreener is een korte vragenlijst die je als zorgverlener of welzijnswerker anoniem kan invullen, aangeboden door Zorgsamen. Als blijkt dat er zorgwekkende signalen zijn, krijg je een signaal dat het nuttig is om een gesprek te hebben met een professionele hulpverlener. Bovendien kan je je gegevens achterlaten om een gesprek aan te vragen waarbij ze je een eerste luisterend oor aanbieden.
 
Klik hier voor meer informatie over het aanbod van Zorgsamen.