Gratis campagnemateriaal CO-preventie

In 2011 registreerde het Antigifcentrum 1003 slachtoffers van CO-vergiftiging en 32 overlijdens te wijten aan CO in België. Het blijft dus nodig om CO elk jaar opnieuw onder de aandacht te brengen. Daarom vindt de Gezondheidsdienst het uiterst belangrijk dit jaar opnieuw hun CO-preventiecampagne voor te stellen. Door het verspreiden van informatie en tips over hoe CO-vergiftigingsrisico's kunnen voorkomen worden en wat te doen in geval van vergiftiging willen ze met deze campagne zoveel mogelijk mensen bereiken en bewust te maken van het gevaar van CO.

U kan bij de Gezondheidsdienst heel wat gratis sensibiliseringsmateriaal verkrijgen:

- CO-folders, -brochures en -fotoromans. De CO-fotoroman is specifiek bedoeld voor minderheden, anderstaligen en kansarmen en beschikbaar in 11 talen (Nederlands, Arabisch, Duits, Engels,Frans, Pools, Portugees,Roemeens, Russisch, Spaans, Turks). Het verhaal verzamelt de belangrijkste tips en geeft die op een heldere en eenvoudige manier weer.

- CO-affiches

- Een CO-tentoonstelling die u kan opzetten in een publieke ruimte d.m.v. tentoonstellingsbanners.


Voor het aanvragen van dit gratis sensibiliseringsmateriaal kan u mailen naar Rose-Anne Strubbe, secretariaat Gezondheidsdienst, Baudelohof 2, 9000 Gent, tel.: 09 235 37 80,  e-mail: rose-anne.strubbe@gent.be. U kan ook bij haar terecht met al uw vragen over dit aanbod.