Een buddy bij de wieg

Kent u kwetsbare gezinnen die ondersteuning kunnen gebruiken in de perinatale periode? Verwijs dan door naar het project 'Een buddy bij de wieg'. Een buddy zijn taak bestaat uit het geven van emotionele, informatieve en praktische ondersteuning aan gezinnen in een situatie van kansarmoede.

Maatschappelijk kwetsbare gezinnen in regio Gent kunnen sinds 2009 een beroep doen op een student-buddy die hen begeleidt tijdens de zwangerschap tot 1 jaar na de geboorte

‘Een buddy bij de wieg’ is een initiatief van de bacheloropleidingen Vroedkunde en Sociaal werk van Arteveldehogeschool. Doel is kwetsbare gezinnen richting de bestaande hulpverlening helpen en het gezin empoweren. Nadat hulpverleners (artsen, vroedvrouwen, sociaal werkers …) het gezin hebben aangemeld, krijgt de familie een buddy toegewezen. Die vrijwilliger biedt een-op-eenondersteuning tijdens de zwangerschap en het prille ouderschap.
 
In en rond Gent begeleiden buddy’s jaarlijks een 15-tal gezinnen. Door uit te breiden naar een vrijwilligersnetwerk, willen we nog meer gezinnen bereiken.

Meer informatie kunt u lezen op deze website.