Corona Update 17 maart: noodplan huisartsengeneeskunde in werking

In de update van 17 maart gaan we in op de implicaties van de inwerkingtreding van het noodplan huisartsengeneeskunde, zoals de installatie van een fysiek triagecentrum op de site Jan Palfijn.

Maar eerst en vooral: zorg voor jezelf

Dit zijn moeilijke tijden voor iedereen. Door vermoeidheid bent ook u vatbaarder voor virale infecties. Zorg daarom dat u voldoende rust kan nemen en even tijd met uw naasten kan doorbrengen, want deze crisis zal weken duren. Probeer eventueel met collega’s afspraken te maken, zodat u een korte adempauze kan nemen en mentaal ruimte kan vrijmaken voor andere zaken.

Noodplan huisartsengeneeskunde afgekondigd: pré-triagecentrum in opbouw

Het noodplan huisartsgeneeskunde is afgekondigd. Bekijk hier de videoboodschap van Roel Van Giel, voorzitter Domus Medica.

Eén van de onderdelen van dit noodplan is de installatie van fysieke triagepunten, met het oog op een zo rationeel mogelijke inzet van personeel en beschermingsmateriaal.

Dit heeft als gevolg dat bij ons voorlopig geen FFP2-maskers kan komen afhalen, wel kan u nog chirurgische maskers ophalen op de wachtpost in Gentbrugge.

De huidige voorraad FFP2-maskers houden we voor het pré-triagecentrum dat we vanaf donderdagnamiddag openen op de site van Jan Palfijn. Het protocol en alle verdere details bezorgen wij u woensdag 18 oktober in de loop van de dag.

Artsen die vrijwillig een shift willen bemannen van 8u-14u of van 14u-19u kunnen dat melden via administratie@hvg.be.

Heb geduld met het aanvragen van de nieuwe nomenclatuurnummers. De pakketten zijn nog niet geactualiseerd. U kan retrograad uw consulten inbrengen vanaf 14 maart.

Nuttige documenten

Een overzicht van Domus Medica met wetenschappelijke antwoorden op oa. klinische vragen.

Een geactualiseerd afsprakenplan.