Blijf er niet mee zitten!

Wist je dat 1 op 3 Gentenaars wel eens te maken heeft met stress, depressieve gevoelens, verlies...? Met het project “Blijf er niet mee zitten!” wil stad Gent in de verschillende wijken geestelijke gezondheid bespreekbaar maken en de veerkracht van Gentenaars vergroten door middel van een GRATIS aanbod aan sessies.

“Blijf er niet mee zitten!” richt zich op een preventieve manier naar alle Gentenaars en specifiek ook naar verschillende doelgroepen die veel voorkomende problematieken herkennen, bij zichzelf of in hun omgeving. Er is tevens een aanbod gericht op sociale hulpverleners. 

Het aanbod van sessies rond veel voorkomende thema’s zoals veerkracht, stress, burn-out, depressieve gevoelens, verlies/rouw, identiteit/heimwee, angst en slaapproblemen staat op punt! Graag brengen we het bij deze onder uw aandacht en doen we een warme oproep om van dit GRATIS aanbod gebruik te maken, voor uw organisatie, uw buurt, vriendengroep, … Want iedereen is er bij gebaat!

WIE kan een sessie aanvragen? Iedereen! Sessies kunnen aangevraagd worden door vrijwilligersverenigingen, (buurt)organisaties en/of inwoners van Gent!

HOE werkt het? Heel eenvoudig!

  1. Ga naar www.geestelijkgezondgent.be. Onder de rubriek ‘een activiteit organiseren’ vindt u een overzicht van de verschillende sessies (ons aanbod).
  2. Kies die activiteit die u voor uw groep of in uw buurt wil laten doorgaan.
  3. Stad Gent zorgt voor de lesgever, u voor de locatie en de deelnemers (met hulp van de stad indien gewenst).

TIP: Wil je in je wijk actief aan de slag rond geestelijke gezondheid en dus meer doen dan 1 sessie organiseren, neem dan zeker contact op met de Gezondheidsdienst om samenwerking verder te bekijken.

Meer info gewenst? Neem dan contact op met: Sara.Symoens@stad.gent.be

www.geestelijkgezondgent.be